Anledningar till att ta över en leasingbil

Leasingbilar har länge sett en kraftig uppgång, andelen leasade fordon som är registrerade på privatpersoner uppgick till 28 procent under 2017, enligt siffror från Motormännens riksförbund. Här kommer några anledningar till varför du bör överväga att ta över ett befintligt leasingavtal istället för att leasa en helt ny bil.

 • Kortare bindingstid
  Ett av dem kanske starkaste argumenten för att ta över en befintlig leasingbil är bindningstiden. Det är inte ovanligt att leasingavtalen brukar löpa över 36 månader, men genom att ta över någon annans leasingavtal betalar du endast för de resterande månaderna på kontraktet, smart!
 • Ingen leveranstid
  När du beställer en helt ny bil kan det vara flera veckors leveranstid innan du får bilen. När du tar över ett leasingavtal behöver du istället bara vänta på att finansbolaget godkänner dig som ny ägare, sen är den snart din!
 • Erbjudanden
  I en del fall erbjuder säljare sig att betala en eller flera månadshyror i utbyte mot att du tar över avtalet.Ibland blir det ändå billigare för den som upplåter avtalet än att avsluta det hos bilhandlaren i förtid.
 • Mil
  Det är svårt att uppskatta exakt hur många mil man kommer att köra under avtalstiden, några kör mindre än vad som ingår, andra kör mer. Fundera därför alltid om milen kommer räcka för dig innan du tar över leasingbilen. Har du tur får du mer mil tillgodo om den förre ägaren inte utnyttjat dessa.